Tyven

”Det var pokkers”, tænkte Benny Juul, da han på sin rondering rullede ind til Nissan i Elmegade i Kalundborg. Klokken var halv et om natten, og der var lys over værkstedsporten. Hvorfor var det kun der, der var lys, og ikke på pladsen foran værkstedet, hvor bilerne stod?

Benny greb sin kraftige stavlygte og steg ud af vagtbilen. Han lod lyskeglen søge hen over pladsen, og der – på pladsen oppe mod Aldi – lå fladt på maven en ung mand.

”Halløj kammerat”, sagde Benny Juul. ”Jeg synes du skal rejse dig op og komme med hen til min bil”, og det gjorde han. Benny Juul åbnede bagagerummet til bilen, og hunden Alf løftede søvndrukkent hovedet. ”Bliv liggende”, sagde Benny Juul til hunden.

”Den kan løbe 45 kilometer i timen”, fortalte Benny Juul den unge mand. ”Hvis du løber, så løber den hurtigere, og hvis du prøver at stikke af, så indhenter den dig.” Den unge mand forstod beskeden og blev stående, til politiet kom og hentede ham.

Aftalen
Senere på natten så Benny Juul den unge mand ud for pølsevognen på Holbækvej. Han var altså blevet løsladt efter afhøring på politistationen. Benny Juul kontaktede ham.

Sku’ vi ikke lave en aftale”, spurgte Benny Juul. ”Alle de steder, hvor du ser et gult skilt, hvor der står JUUL’s VAGTSERVICE, der har jeg vagten. Kan vi ikke lave den aftale, at der holder du dig fra?” Jo, det kunne de da sagtens, og hos Nissan ophørte problemet med biltyverier om natten.

Gensynet
Men den unge mand har åbenbart ikke været fuldt opmærksom på alle de steder, hvor de gule skilte fra JUUL’s VAGTSERVICE sidder. En aften tre uger senere mødte Benny Juul den unge mand gående mod Q8-tanken på Holbækvej med en hel masse tomme flasker. De skulle sælges på tanken. ”Gad vide hvor han har dem fra”, tænkte Benny Juul. Han vidste, at en af hans vagtkunder, købmand Erik Nielsen lige på den anden side af Nørre Allé, havde det problem, at der forsvandt tomme flasker fra gården bag forretningen.

Afsløringen
Benny Juul gik straks derover, og ganske rigtigt. Inde i gården var der tydelige fodspor over nogle paller hen til hegnet. Benny Juul ringede til juniorchefen, Claus Nielsen: "Kom lige og kig på båndet fra videoovervågningen." Og rigtigt igen, her optrådte Benny Juuls unge bekendt, der på videoen.

Tilbage var blot at meddele politiet hvem, der havde stjålet flaskerne, hvor han var og hvor han havde solgt de stjålne flasker.